ΑΧ ΒΡΕ ΦΩΦΗ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Προσοχή, κυκλοφορεί στην Κρήτη πολιτική αρχηγός η οποία δουλεύει υπογείως υπέρ του Τσίπρα. Διότι δεν εξηγείται αλλιώς, αυτή η Φώφη, μια – δυο τέτοιες επισκέψεις στην Κρήτη να κάνει ακόμα, θα μας στείλει όλους να ψηφίζουμε τον Αλέξη για τρία τέσσερα μνημόνια ακόμα. Να της το πείτε, όσοι είστε κοντά της και την αγαπάτε, πως είναι μάλλον εντελώς εκτός τόπου και χρόνου. Κατέγραψα το TOP 10 από τις δηλώσεις μόνο μίας μέρας (βγάλτε συμπεράσματα…)

1. «Ο αγώνας μας είναι απέναντι στην παλιά δεξιά του κ. Μητσοτάκη και στη νέα δεξιά του κ. Τσίπρα. Είναι οι δύο όψεις της συντήρησης». (Βρε κουτό δεν καταλαβαίνεις ότι έτσι στέλνεις τον προοδευτικό κόσμο σούμπιτο στον ΣΥΡΙΖΑ, που όσο και αν δεν τον γουστάρει, συγκρίνει με τη Δεξιά και καταλαβαίνει πως λες ψέματα μόνο για να επιβιώσεις;)

2. «Είμαι σίγουρη ότι εδώ στην Κρήτη θα λειτουργήσουν και πάλι οι δεσμοί που έχουμε με τους δημοκράτες – προοδευτικούς πολίτες. Η σχέση μας είναι ιστορική και διαχρονική». (Όχι επειδή έχουμε να προτείνουμε κάτι καινούριο, απλά ελάτε πίσω μωρέ, αφού πάντα ΠΑΣΟΚ ψηφίζατε, αυτό ξέρετε αυτό εμπιστεύεστε, σαν τη χλωρίνη ΚΛΙΝΕΞ ένα πράγμα..)

Σοβαρά τώρα, πες ότι ζούσε ο μεγάλος. Τι πιθανότητες έδινες να σε ψηφίσει; Πιο πιθανό ειναι να ψήφιζε κι αυτός τον Τσίπρα ως πιστοτερο αντίγραφό του…

3. «Είμαστε το πρώτο κόμμα που βρέθηκε αμέσως με κλιμάκιο βουλευτών στις πληγείσες περιοχές». (Καταρχάς πρώτοι έφτασαν, ως όφειλαν, οι υπουργοί της κυβέρνησης. Κατά δεύτερον από την αντιπολίτευση πρώτο έφτασε το κλιμάκιο του ΚΚΕ με τον Μ. Συντυχάκη. Ημουν εκεί το είδα. Κατά τρίτον, τι σκατά σημασία έχει ποιος έφτασε πρώτος;)

4. «Όταν φύγει ο Τσίπρας και η παρέα του, εμείς είμαστε εδώ να κουβεντιάσουμε κάτω από άλλους όρους με τους πραγματικά προοδευτικούς ανθρώπους και τους αγωνιστές αυτού του χώρου». (Το ενδεχόμενο να μην έχετε καν κόμμα μέχρι να φύγει ο Τσίπρας το λογαριάζεις; Το ότι ωστόσο ο Τσίπρας μιλά ήδη με άλλους όρους με τη δική σου παρέα το έχεις αντιληφθεί; Το ότι δεν έχει μείνει πασόκος για πασόκος που να μην γλυκοκοιτάζει τον ΣΥΡΙΖΑ; Ούτε αυτό;)

5. «Η χώρα με την Κυβέρνηση δανείζεται ακριβά, με επιτόκιο πολλαπλάσιο αυτού που δανείζονται χώρες που πράγματι βγήκαν από τα Μνημόνια» (Σοφά κάνεις και συγκρίνεις με τις άλλες χώρες και όχι με το επιτόκιο που δανειζόταν η χώρα επί των δικών σας ημερών).

6. «Με τον κίνδυνο μάλιστα να μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες από μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Δεξιάς που φαίνεται πως δεν έχει αλλάξει καθόλου γνώμη και μυαλά σε σχέση με αυτά που έκαναν το 2004-2009». (Μετά το 2009 η Δεξιά του Σαμαρά ήταν εντάξει; Απλά και μόνο επειδή συγκυβερνήσατε;)

7. «Εν τω μεταξύ οι έμμεσοι φόροι γονατίζουν τους πιο αδύναμους και η ανεργία υποτίθεται ότι μειώνεται με μερική απασχόληση των 300 ευρώ». (Εδώ δίκιο έχεις. Ετσι συμβαίνει. Ακριβώς ό,τι συνέβαινε και επί των ημερών σας δηλαδή).

8. «Και όσο με αφορά δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψω να λεηλατηθεί η παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου από τους τυχοδιώκτες του κ. Τσίπρα». (Σοβαρά τώρα, πες ότι ζούσε ο μεγάλος. Τι πιθανότητες έδινες να σε ψηφίσει; Πιο πιθανό ήταν να ψήφιζε κι αυτός τον Τσίπρα ως πιο πιστό αντίγραφό του…)

9. «Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ισχυρό ενιαίο πολιτικό κέντρο με ισχυρά εκλεγμένα όργανα. Οι αποφάσεις τους θα μας δεσμεύουν όλους». (Και γιατί δεν ήθελες ισχυρά όργανα όταν φτιάξατε το ΚΙΝΑΛ; Τώρα που σφίξανε τα γάλατα με το Μακεδονικό τα θυμήθηκες τα όργανα; Και γιατί όταν οι άλλοι πέντε (Ανδρουλάκης, Θεοδωράκης, Θεοχαρόπουλος, Καμίνης, Παπανδρέου) έλεγαν ναι στη συμφωνία, το ΚΙΝΑΛ τελικά είπε όχι; Αυτές είναι οι αποφάσεις που θα σας δεσμεύουν όλους;)

10. Και λίγο πριν φτάσει στην Κρήτη είπε: «Θα είμαστε η μεγάλη έκπληξη των εκλογών – Θα είναι διψήφιο το ποσοστό μας». (Βρέ Φώφη, βρε Φώφη…)

  • Στο βίντεο: Όταν αυτοί που σε υποδέχονται ως πρόεδρο στην Κρήτη είναι αριθμητικά λιγότεροι από τους φωτογράφους…

Update: Αργότερα μέσα στη μέρα έμαθα πως στη συνεστίαση για την πίτα, το φλουρί έπεσε, όλως τυχαίως, πού αλλού στον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Κουράκη. Βρε μπαγάσηδες, μυαλό δεν βάζετε…